Sunday, October 9, 2011

NATASYABEST BUY : RM 210.00 (HARGA PASARAN : RM 238.00 )

Natasya Set Gold ( 5 dalam 1 )

Set Lengkap Penjagaan Muka Natasya Gold 5 dalam 1 mengandungi:

Repairing & Whitening Soap (Kolagen)
Krim Pelembap
Krim Herba (Malam)
Toner
Krim Pelindung UV 30

Bahan/Ingredients: (Whitening & Repairing Soap)
Aloe Barbadensis, Benzophenone 4, Cucumis Sativus (Cucumber Extract), Fragrance, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Vitamin E (Tocopherol Acetate), Jojoba (Buxus Chinensis Oil) and Methylsilanol Mannuronate.

Bahan/Ingredients: (Krim Pelembap)
Aloe Barbadensis, Algae (Ascophylum Nodosum Extract), Allantoin, Cucumis Sativus, Glyceryl Stearate SE, Octyl Methoxycinnamate, Royal Jelly, Sadium PCA, Sodium Acrylate/Acryloydimethyl Taurate Copolymer, Tocopheryl Linoleate, Decarboxy Carnosine HCI, Water (Aqua).

Bahan/Ingredients: (Krim Herba)
Acrylate Copolymer, Aloe Barbadensis, Delonized Water(Aqua), Fragrance, Gingko Biloba Extract, Jojoba (Buxus Chinensis) Oil.

Bahan/Ingredients: (Toner)
Aloe Barbadensis, Cucumis Sativus (Cucumber Extract), Propylene Glycol Dicaprate, Algae( Seaweed Extract), Glycerine, Menthol, Water (Aqua).

Bahan/Ingredients: (Krim Pelindung SPF 30)
Aloe Barbadensis, Calendula Officianalis Extract, Fragrance, Gingko Biloba Extract, Glycerine, Green Tea (Camelia Sinensis) Leaf Extract, Hops (Humulus Lupulus Extract), Panax Ginseng Root Extract, Sinnondsia Chinensis, Sodium Acrylates/Acrylonitrogens Copolymer, Vitamin E(Tocopherol Acetate), Water (Aqua).BEST BUY : RM 35.00 (HARGA PASARAN : RM 39.90 )

Natasya Set 2 dalam 1

Set percubaan yang ringkas mengandungi Sabun Herba dan Krim Herba yang dihasilkan untuk membantu menghilangkan jeragat, jerawat, bintik-bintik hitam serta masalah-masalah kulit lain disamping mencerah dan menghaluskan kulit wajah tanpa pengelupasan. Produk ini boleh dibeli secara berasingan. Set ini sesuai digunakan oleh kaum lelaki dan wanita serta tidak mengira peringkat umur.

Bahan/Ingredients: Sabun Herba
Aloe Barbadensis, Eloeis Guinennsis (Palm) Kernel Oil, Jojoba (Buxus Chinensis) Oil, Olive (Olee Europee) Oil, Palmitoyl Hydrolyzed Collagen, Soyabean (Glycine Soja) Extract, Vitamin E (Tocopherol Acetate)

Bahan/Ingredients: Krim Herba
Acrylate Copolymer, Aloe Barbadensis, Delonized Water(Aqua), Fragrance, Gingko Biloba Extract, Jojoba (Buxus Chinensis) Oil.

Cuci muka dengan Sabun Herba 2 - 3 kali sehari. Sapukan Krim Herba secara nipis dan lembut pada keseluruhan kulit muka pada waktu malam sahaja. Adalah disyorkan agar melembapkan kulit muka terlebih dahulu dengan menggunakan Toner Natasya sebelum menyapu Krim Herba bagi mendapatkan kesan yang lebih efektif. Teruskan penggunaan sehingga jeragat, jerawat, bintik-bintik hitam serta parut pada kulit muka anda hilang dan kulit akan menjadi lebih cerah, halus dan segar.BEST BUY : RM 22.00 (HARGA PASARAN : RM 24.90 )

REPAIRING & WHITENING SOAP (KOLAGEN)

Repairing & Whitening Soap menggunakan kaedah Teknologi Nano dapat membersihkan tanpa mengeringkan kulit kerana ia dihasilkan daripada gabungan losyen pembersih yang dapat menghilangkan debu, minyak berlebihan serta kotoran lain dengan cukup berkesan. Penggunaannya yang berterusan tidak akan memberi kesan kepada pertahanan asid semulajadi kulit kerana ianya di aplikasikan untuk menjaga kelembapan semulajadi bagi memastikan kulit sentiasa lembut dan muda.

Bahan/Ingredients:
Aloe Barbadensis, Benzophenone 4, Cucumis Sativus (Cucumber Extract), Fragrance, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Vitamin E (Tocopherol Acetate), Jojoba (Buxus Chinensis Oil) and Methylsilanol Mannuronate.


Buihkan Repairing & Whitening Soap, kemudian sapu pada keseluruhan kulit yang telah dilembapkan dan bilas sehingga bersih.BEST BUY : RM 12.00 (HARGA PASARAN : RM 14.00 )

Sabun Herba

Gabungan formulasi tekini berasaskan herba-herba semulajadi terpilih dan diperkayakan lagi dengan ekstrak kacang soya dan Aloe Vera dalam bentuk sabun berfungsi sebagai pembersih yang mampu menanggalkan kekotoran juga sel-sel kulit mati tanpa merangsang epidermis serta mengawal keseimbangan lembapan semulajadi kulit disamping menghalus dan menyegarkan kulit muka. Ianya juga mampu memelihara keanjalan serta mencerahkan kulit. Sabun ini sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.

Bahan/Ingredients: Sabun Herba
Aloe Barbadensis, Eloeis Guinennsis (Palm) Kernel Oil, Jojoba (Buxus Chinensis) Oil, Olive (Olee Europee) Oil, Palmitoyl Hydrolyzed Collagen, Soyabean (Glycine Soja) Extract, Vitamin E (Tocopherol Acetate)

Buihkan Sabun Herba, lumur dan ratakan pada keseluruhan muka dengan lembut dan perlahan-lahan selama beberapa minit sebelum dibilas bersih dengan air. Untuk mendapatkan kesan yang lebih efektif, disyor mencuci muka dengan Sabun Herba 2 hingga 3 kali sehari.RM 25.00 ( n/p : RM 29.90 )

Krim Herba ( Krim Malam )

Krim Herba dihasilkan dengan kaedah Teknologi Nano menggunakan kombinasi ramuan terpilih dan herba untuk membantu mengatasi masalah kulit seperti jeragat, jerawat dan cela tanpa pengelupasan dalam masa yang singkat.

Bahan/Ingredients:
Acrylate Copolymer, Aloe Barbadensis, Delonized Water(Aqua), Fragrance, Gingko Biloba Extract, Jojoba (Buxus Chinensis) Oil.BEST BUY : RM 31.00 (HARGA PASARAN : RM 35.90 )

Foundation

Bedak Asas Natasya diformulasikan khas dengan daun teh hijau untuk mengatasi masalah kedutan serta menutup parut-parut jerawat dan kesan jeragat. Ia juga dapat menjadikan warna kulit muka sekata, semulajadi, tidak berminyak dan tahan lama disamping bertindak sebagai pelindung daripada sinaran. Selain itu, bahan yang terkandung di dalam Bedak Asas mampu merawat kulit dari dalam agar kelihatan cantik berseri. Boleh dipakai pada waktu siang dan malam setiap hari. Sesuai untuk semua jenis kulit .

Bahan/Ingredients:
Aloe Barbadensis, Calendula Officinalis Extract, Glycerine, Green Tea (Camelia Sinensis) Leaf Extract, Sodium Acrylate/Acryloydimenthyl Taurate Copolymer, Vitamin E (Tocopherol Acetate) and Water (Aqua).

Selepas menggunakan Krim Pelindung UV SPF 25 atau Krim Pelindung SPF 30 (Natasya Gold), sapukan Bedak Asas secara rata pada keseluruhan kulit muka sebelum bersolek.BEST BUY : RM 34.00 (HARGA PASARAN : RM 39.90 )

Krim Pelindung UV SPF 25 ( Day Cream )

Krim Pelindung UV SPF 25 + Alas Bedak berasaskan herba-herba semulajadi dan juga ekstrak bunga terpilih dengan SPF 25 serta mengandungi UVA/UVB untuk melindungi kulit daripada kesan sinaran ultra UV yang merosakkan kulit serta menjadikan kulit muka kering dan berjeragat. Ia juga mempunyai agen pencerah yang dapat mencerahkan kulit dalam masa yang singkat, memudarkan kesan parut serta membantu menutup pori-pori kulit yang terbuka dan mengembalikan keremajaan kulit agar kelihatan segar, halus dan nampak berseri sepanjang masa. Krim ini tidak berminyak dan sesuai untuk semua jenis kulit.

Bahan/Ingredients:
Ascrobic Acid, Acrylate Copolymer, Benzophenone-4, Deionized Water (Aqua), Glycerine, Polydextrose, Titanium Dioxide and Vitamin E (Tocopherol Acetate)

Sapukan Krim Pelindung UV SPF 25 secara rata pada keseluruhan kulit muka selepas menggunakan Toner untuk mendapat hasil yang lebih berkesan, disyor menggunakan Bedak Asas Natasya.BEST BUY : RM 62.00 (HARGA PASARAN : RM 69.90 )

KRIM PELINDUNG SPF 30

Krim Pelindung SPF 30 Natasya Gold telah dihasilkan menggunakan kaedah Teknologi Nano daripada serat carotenoid yang bertindak menjaga lapisan kulit daripada tindakbalas alam sekitar disamping pelindung UVA/UVB. Untuk melambatkan proses penuaan akibat sinaran cahaya matahari. Kandungan vitamin E akan memberikan penampilan kulit yang sihat serta gabungan ekstrak bunga seperti chamomile, cornflower dan maticaria yang bertindak untuk melembutkan kulit. Penggunaannya yang berterusan bukan sahaja dapat menjaga malah ianya juga dapat merawat kulit anda agar kekal berseri sepanjang masa.


Bahan/Ingredients:~

Aloe Barbadensis, Calendula Officianalis Extract, Fragrance, Gingko Biloba Extract, Glycerine, Green Tea (Camelia Sinensis) Leaf Extract, Hops (Humulus Lupulus Extract), Panax Ginseng Root Extract, Sinnondsia Chinensis, Sodium Acrylates/Acrylonitrogens Copolymer, Vitamin E(Tocopherol Acetate), Water (Aqua).

Lumurkan dengan rata keseluruh permukaan kulit muka yang bersih sebelum menggunakan alat solek.BEST BUY : RM 53.00 (HARGA PASARAN : RM 59.90 )

KRIM MALAM GOLD

Krim Herba Natasya Gold telah dihasilkan dengan menggunakan kaedah Teknologi Nano daripada kombinasi ramuan dan herba terpilih yang bertindak untuk membantu mengatasi masalah kulit muka seperti jeragat, jerawat, bintik-bintik hitam serta parut pada kulit muka tanpa sebarang pengelupasan. Perubahannya akan dapat dilihat dalam masa 1 - 2 minggu

Bahan/Ingredients:
Acrylate Copolymer, Aloe Barbadensis, Delonized Water(Aqua), Fragrance, Gingko Biloba Extract, Jojoba (Buxus Chinensis) Oil.


Setelah kulit muka dibersihkan dengan menggunakan Repairing & Whitening Soap , sapukan Krim Herba secara nipis pada keseluruhan kulit muka. Untuk mendapatkan kesan yang lebih baik lembapkan kulit muka terlebih dahulu sebelum menyapu Krim Herba . Sapukan dengan lembut dan perlahan sehingga ia betul-betul meresap pada kulit. Teruskan penggunaannya sehingga jeragat, jerwat, bintik-bintik hitam ataupun parut kulit muka hilang. Digunakan pada waktu malam sahaja.BEST BUY : RM 53.00 (HARGA PASARAN : RM 59.90 )

Pelembab Gold

Krim Pelembap Natasya Gold menggunakan kaedah Teknologi Nano telah diaplikasikan daripada bahan-bahan organik untuk membantu menguatkan daya ketahanan kulit daripada tindakbalas alam sekitar terutamanya untuk mengelakkan daripada berlakunya kekeringan kulit. Krim Pelembap ini juga akan melicinkan kulit yang kering dan berkedut dengan berkesan dan ianya meresap pantas ke dalam kulit untuk memberikan kelembapan serta merta. Hasilnya kulit anda akan kelihatan cerah dan lembut sepanjang hari.


Bahan/Ingredients:~

Aloe Barbadensis, Algae (Ascophylum Nodosum Extract), Allantoin, Cucumis Sativus, Glyceryl Stearate SE, Octyl Methoxycinnamate, Royal Jelly, Sadium PCA, Sodium Acrylate/Acryloydimethyl Taurate Copolymer, Tocopheryl Linoleate, Decarboxy Carnosine HCI, Water (Aqua).

Selepas kulit muka dicuci dan menggunakan toner , sapukan krim perlahan-lahan pada keseluruhan kulit dengan rata.BEST BUY : RM 43.oo (HARGA PASARAN : RM 48.90 )

Skrub Muka Natasya Gold

•membersihkan kulit muka dengan efek yang lembut dan memberikan kesan yang memuaskan.
•menyingkir dan membuang sel-sel kulit mati dan bintik-bintik hitam.
•Kandungan gel aloe vera mengawal dan menjaga tahap kelembapan kulit.
Cara Penggunaan; Ambil sedikit dan ratakan pada keseluruhan muka dengan urutan perlahan secara membulat. Elakkan kawasan disekitar mata. Bilas bersih dengan air.BEST BUY : RM 16.00 (HARGA PASARAN : RM 18.90 )

Toner

Toner Natasya dihasilkan daripada ekstrak timun untuk menyegarkan serta menutup pori-pori kulit yang terbuka. Ia juga membantu mengekalkan kelembapan kulit supaya seimbang agar tidak terlalu berminyak selain daripada dapat merehatkan kulit wajah. Toner ini boleh dipakai 2 kali sehari

Bahan/Ingredients:~

Aloe Barbadensis, Algae(Seaweed Extract), Cucumis Sativus(Cucumber Extract), Lactoperoxidase, Methylsilanol Mannuronate, Propylene Glycol, Water (Aqua).

Sembur Toner keseluruhan muka dan sapukan dengan menggunakan jari sebelum memakai Krim UV SPF 25 dan Krim Herba (Malam) .BEST BUY : RM 35.00 (HARGA PASARAN : RM39.90 )

Toner Gold

Toner Natasya Gold menggunakan kaedah Teknologi Nano dapat membantu mengekalkan kesegaran kulit serta mengembalikan tahap pH kulit yang ideal. Penggunaannya yang berterusan amat penting kerana ianya dapat menyejuk dan menghaluskan kulit disamping mengurangkan efek berlubang dan hasilnya akan kekal cantik berseri.


Bahan/Ingredients: ~

Aloe Barbadensis, Cucumis Sativus (Cucumber Extract), Propylene Glycol Dicaprate, Algae( Seaweed Extract), Glycerine, Menthol, Water (Aqua).

Selepas membersih muka dengan Repairing & Whitening Soap , semburkan Toner keseluruhan muka dan ratakan dengan jari. Adalah disyorkan agar menggunakan Toner untuk melembapkan kulit sebelum menyapu Krim Pelindung SPF 30 dan Krim Herba Natasya Gold .

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...